AZ ÓVODA JELLEMZÉSE

Az óvoda épülete Szentes központjában egy csendes, forgalomtól mentes mellékutcában található. Az épület egyemeletes, nagy világos termekkel. A földszinten található az Alapiskola 1.-4. évfolyam két osztálya, és az iskolai klub. Az első emeleten helyezkedik el az óvoda és itt található az étkezde is, amely egésznapos étkezést biztosít az óvodás és iskolás gyerekek számára. Az óvoda épülete korszerű, jó színvonalú, biztonságos gyermekneveléshez minden feltétel adott, és a mai igényeknek minden szempontból megfelelő. Az épületet hatalmas udvar veszi körül, ahol füves és betonos terület egyaránt megtalálható. Nagyon jó adottságokkal rendelkezik, árnyékos és napos területei egyaránt vannak. A játszótér homokozóval, mászókákkal, hintákkal, mozgásfejlesztő játékokkal van felszerelve, ami együtt jól szolgálja a gyermek mozgásigényének kielégítését.

Az óvoda két csoportszobával, egy hálóteremmel és két szociális helységekkel rendelkezik. A csoportszobák világosak, tágasak, esztétikusak, jól felszereltek, nyugodt, barátságos légkört, melegséget, harmóniát sugároznak. Berendezési tárgyaink maximálisan szolgálják a gyermekeink kényelmét, biztonságérzetét.

Az óvoda 3-6 éves gyermekek számára biztosít egésznapos gondoskodást, de lehetőség van félnapos tartózkodásra is. Intézményünket jelenleg 21 gyerek látogatja.. Jelenleg egy heterogén csoporttal működik.

Az egésznapos oktató-nevelő munkát két óvónő biztosítja felváltva. A pedagógusaink igyekeznek a sokéves szakmai tapasztalat mellett, folyamatos önképzéssel megfelelni a mai kor társadalmi és szakmai kihívásainak. Az óvónőkre jellemző a megbízhatóság, empátia, nyitottság, odafigyelés.

Óvodánk nevelési programját a minisztérium által kiadott állami program szerint dolgoztuk ki. Programunkban nagy hangsúlyt kapott a közösségi nevelés, a gyermekek testi-lelki gondozása, és az egészséges életmódra való felkészítés. Az óvodai nevelésünk során igyekszünk családias légkörben, nyitottan, őszintén és odafigyelően nevelni, szorosan együttműködve a családokkal.

Az intézményünk alapvető célja továbbra is a gyermekek nyugodt, élmény gazdag, harmonikus fejlődésének segítése a teljes gyermeki személyiség fejlesztése a tevékenységek által. Szem előtt tartjuk községünk és annak környékének természeti értékeit, a népi kultúra gyökereinek megismertetését.

Meghatározó feladatunk és célunk úgy dolgozni, hogy a gyermekek örömmel beszéljenek az óvodai élményeikről. A pedagógusok partneri és emberséges megközelítéssel állnak a gyermekekhez, szülőkhöz, mert csak így tudunk kiváló eredményeket elérni - egészséges és boldog gyermekeket nevelni.

Ovónőink:

Kulcsár Renáta

Jaczko Magdolna

Kalendár udalostí

Mesiac:

Rok:

Po Ut St Št Pi So Ne
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Kontakt

Obecný úrad
Kvetná 2/6
076 83  Svätuše

Telefón: +421 56 62 84 491

E-mail: obecsvatuse@gmail.com
Fax: +421 56 62 84 492

 

Your text

 

 

 

 

Vytvorte si vlastnú webstránku zadarmo s redakčným systémom WebJET Cloud.

Zobraziť plnú verziu stránky